Kan jeg tage mine katetre med mig på flyet, i biografen eller til sportsarrangementer?

Hvad er reglerne for at tage katetre med ud at rejse? Må du have dem med i rygsækken, selvom de indeholder vand? Og kan du tage et par stykker med til en koncert, selvom der er taskeforbud? Der kan være mange spørgsmål koblet til det at bruge katetre og ikke mindst, hvad man skal gøre, når man ikke er hjemme i sine vante omgivelser. Vi vil i denne artikel forsøge at give dig et overblik over, hvordan dine katetre kan følge med dig overalt – uden du behøver bekymre dig om at mangle katetre eller opleve pinlige situationer.

Rejser med fly

Når man rejser med fly, må man som bekendt ikke tage store mængder væske med i håndbagagen. Du kan uden problemer pakke alle de katetre, du vil i din indcheckede bagage på flyet, men det er en god idé at have nok til flere dage i din håndbagage – hvis nu din kuffert skulle komme på afveje!

Som rejsende må man på trods af væskeforbud gerne have sin receptpligtige mediciner, medicintekniske produkter og lægemidler i væskeformat med sig under rejsen. Det inkluderer også køleelementer eller lignende, hvis dette er nødvendigt for at transportere medicinen. 

Man kan dog være nødsaget til at tage sin medicin og medicintekniske produkter frem i sikkerhedskontrollen, hvis den indeholder væske og præsentere dette for personalet. Det behøver dog ikke ligge i samme gennemsigtige pose, som resten af ens væske. 

Det kan være en god idé at have med sig et rejsecertifikat, der kort og præcist forklarer sikkerhedspersonalet i lufthavnen, hvad det er, man har med sig i rygsækken eller tasken. Du kan downloade wellspects rejsecertifikat via linket herunder eller bestille det ved at kontakte din lokale kundeservice.

Kontakt vores kundeservice

Som udgangspunkt behøver du altså ikke have et lægeerklæring med, når du rejser indenfor EU, men skal du udenfor EU, kan du altid undersøge rejselandets ambassade for gældende indrejseregler.

Downlaod Wellspects rejsecertifikat

Få flere rejsetips på vores hjemmeside: Tips og tricks - Wellspect

Kilde: Swedavia AB, CPH Airport 

Koncerter

Til koncerter ser man ofte et skilt med ”taskeforbud”. Det gælder blandt andet i store nordiske spillesteder som Ullevi og Scandinavium i Göteborg samt Royal Arena i København.

Dog står der i ordensreglementerne, at tasker med medicinsk eller lægeligt formål er undtaget denne regel. Derfor har du altså lov til at have en taske eller pose med dine katetre med til koncerten – men vær forberedt på, at sikkerhedspersonalet ved indgangen til din koncert har krav på at se dine ting igennem for at sikre sig, at du ikke har andet med dig.

Du kan eventuelt downloade vores medicinske valideringskort, som kan bruges til både rejser, koncerter og andre begivenheder, så du nemt og præcist kan oplyse sikkerhedspersonalet om, hvorfor du har netop katetre med dig i tasken: Hent vores valideringskort 

Kilde: GotEvent, Ullevi, RoyalArena.dk, OsloSpektrum.no,  

Sportsarrangementer

Til sportsevents vil der som oftes være totalt forbud mod tasker, poser og lignende for publikum. Dette forbud er lavet af Politiet for at styrke sikkerheden ved sådanne arrangementer, men gælder dog ikke, hvis der er tale om tasker med ”medicinsk formål”.


Eksempelvis står der flere steder på hjemmesiden for IFK Göteborg*, der spiller kamp på Gamle Ullevi i Göteborg, sådan her: 


Politiet har bestemt et totalforbud mod tasker ved større arrangementer. Det betyder, at du ikke må medbringe nogen form for taske, pung, mulepose eller pose til arrangementerne, med undtagelse af pusletasker og tasker til medicinske formål."


Vær derfor forberedt på, at sikkerhedspersonalet ved indgangen til arrangementet har krav på at se din taske igennem for at sikre sig, at du ikke har andet med dig end dine medicinske hjælpemidler.Det kan også være en god idé at tjekke arrangørens hjemmeside inden en begivenhed, så man kan forberede sig efter aktuel information.
Du kan eventuelt downloade vores medicinske valideringskort, som kan bruges til både rejser, koncerter og andre begivenheder, så du nemt og præcist kan oplyse sikkerhedspersonalet om, hvorfor du har netop katetre med dig i tasken: Hent vores valideringskort

 

Kilde: GotEvent, Ullevi, Parken.dk, OsloSpektrum.no, ifkgoteborg.se

Biografer

I biograferne i Norden er det under normale omstændigheder tilladt at have sin egen taske med - også ind i selve biografsalen. Dermed kan du uden problem have dine katetre med dig i håndtasken, lommen eller posen. 

Du kan dog blive bedt om at vise indholdet af din taske, inden du går ind til forestillingen.

Kilde: Filmstaden, Danske Biografer,

OBS: Med denne artikel tages der forbehold for nye eller ændrede regler, efter artiklens publiseredes, landespecifikke forskelle og lignende. Det er altid en god idé at tjekke den enkelte arrangørs hjemmeside inden det pågældende arrangement, så man kender de nyeste gældende regler.
Kontakt altid din lokale kundeservice, hvis du er i tvivl eller har yderligere spørgsmål.