Artikler Personlige fortællinger
Uanset om du lider af blære- eller tarmproblemer, er du ikke alene! Læs vores personlige fortællinger fra brugere af vores produkter, der har fået friheden og troen på sig selv tilbage.
Uanset om du lider af blære- eller tarmproblemer, er du ikke alene! Læs vores personlige fortællinger fra brugere af vores produkter, der har fået friheden og troen på sig selv tilbage.
Det har været tydeligt hele sæsonen, at Göteborgs Rullstollsbasketklub har været konkurrenterne overlegne. Sammenhold, glæde for spillet og dygtige spillere har været opskriften til den Wellspect-sponsorerede klubs første SM guld i 45 år.
Hvad er reglerne for at tage katetre med ud at rejse? Må du have dem med i rygsækken, selvom de indeholder vand? Og kan du tage et par stykker med til en koncert, selvom der er taskeforbud? Der kan være mange spørgsmål koblet til det at bruge katetre og ikke mindst, hvad man skal gøre, når man ikke er hjemme i sine vante omgivelser. Vi vil i denne artikel forsøge at give dig et overblik over, hvordan dine katetre kan følge med dig overalt – uden du behøver bekymre dig om at mangle katetre eller opleve pinlige situationer.
Din mave er som en bil. Så længe den fungerer, som den skal, tænker du sikkert ikke så meget over, hvad der sker i maven. Men så snart du hører en mærkelig lyd, eller hvis bremserne hyler, så kræver det din opmærksomhed.
76-årige Åsa fra Sverige blev erklæret rask efter sit kræftforløb, men ”et sandt helvede” ventede efterfølgende med flere års invaliderende tarmproblemer. Nu har Åsa endelig fået friheden tilbage, efter hun ved en tilfældighed opdagede terapien transanal irrigation.
Irma Martens har arbejdet som kontinenssygeplejerske på Proctos Clinic i Bilthoven i over 7 år. Hendes job består primært af, at guide, lære og behandle patienter med tarmproblemer, såsom afføringslækage, forstoppelse og smerte. I dette interview fortæller hun om sit arbejde, hvordan hun motiverer patienter, og hvordan hun forklarer de forskellige behandlingsmetoder.
I en global forbrugerundersøgelse med deltagelse fra 17 lande og mere end 10.000 forbrugere, var 85% af forbrugerne begyndt på mere bæredygtige forbrugsvaner de seneste fem år. Samtidigt svarede 66% af deltagerne, at de overvejer bæredygtighed, når de gør et køb
"Jeg mærkede angsten i maven på forhånd, og så vidste jeg, at det hastede. I dagene op til de her krampe-symptomer kunne jeg gå på toilettet op til ti gange om dagen, men alt, hvad der kom ud, var på størrelse med ærter. Jeg følte, at jeg hele tiden havde brug for at gå på toilettet."
Efter mange år som økonomi- og finanschef i børsnoterede virksomheder bestemte Sten sig for at stoppe med at arbejde i foråret 2020, selvom han havde flere år tilbage før sin pension. Han følte helt enkelt, at han ville bruge tid på sjovere ting i livet – som at rejse sammen med sin kone, spille golf, svømme og træne. Men først ville han få kontrol over sine toiletbesøg om natten.
“Jeg plejer at sige, at jeg sprang i en flod og ramte ved siden af …” fortæller Rupert på spørgsmålet om sin tilstand. Rupert Langham fra Storbrittanien pådrog sig en rygmarvsskade for mere end 30 år siden, og han har tacklet det samme spørgsmål en million gange før. Men dagens emne adresseres sjældent – på trods af, at det har en meget stor indvirkning på livet efter en skade: Vi talte med Rupert om blære- og tarmproblemer samt livskvalitet.
Ninthe på 9 år lever med sine forældre og bor i Almelo i Holland. Siden hun blev født, har hun ikke følt trang til at skulle på toilettet. Efter at have forsøgt med utallige terapier og mange hospitalsbesøg, startede Ninthe med tarmirrigation. Ninthe har brugt Navina i næsten et år nu, og hun har ikke haft nogen uheld i skolen.
I 2011 var Brianna ude for en bilulykke, hvor hun pådrog sig en rygmarvsskade, der efterlod hende lam fra hoften og ned. Hun har siddet i kørestol siden ulykken, men det tog 10 år, før hun blev præsenteret for ren intermitterende kateterisering på en praktisk og forståelig måde, hvor hun fandt LoFric Elle, så hun ikke længere var bundet til sengen. Her er hendes historie med egne ord:
key:global.content-type: Artikel
Læs om 17-årige Evie og hendes holdning til myterne om urologiske problemer og forhold.
61-årige Lennart blev for otte år siden ramt af endetarmscancer. I dag er han sygdomsfri, men følgerne af sygdommen var i en lang periode så stor en hæmsko for ham, at han undgik at spise og måtte skynde sig til og fra job. Lige indtil han blev introduceret til Navina, og han igen kunne leve det liv, han ville.
Som professionel kørestols-tennisspiller rejser den 32-årige Tina Pesendorfer en hel del. Med en travl trænings- og turneringsplan har verdens nummer 50 brug for fuldt fokus på træninger og kampe. Heldigvis distraherer kateterisering hende ikke længere.
Rosalinda på 67 år er lam fra hoften og ned. Alligevel besluttede hun sig for at svømme længden på Loch Ness og blev den første person med et handicap til at gøre det. Det er bare én af de mange svømme-udfordringer, hun har tacklet – og med stor succes – for hun har otte verdensrekorder, der understreger det.
For nylig grundlagde Marica organisationen Team Resurs, der tilbyder jobformidling til voksne med handicap, og det styrker deres færdigheder, selvtillid og erfaring. Marica har selv en neurogen tilstand og deler sin erfaring og viden for at løfte andres forståelse.
Ingeniøren Mattias var blot 23 år gammel, da han blev dianosticeret med sygdommen MS. En sygdom han selv har lært at leve med, men som kan have mange tabu-belagte sider, der kan være rigtig svære at tale om.
Jonnas rygmarvsbrok har ikke afholdt hende fra at leve et helt normalt liv med job, mand og børn. Men de senere år er de mange smerter i benene også blevet et problem i underlivet, og flere og flere urinvejsinfektioner gik udover hendes livskvalitet. De første forsøg på RIK gjorde alting værre - indtil Jonna fandt sin nye, faste makker – LoFric Elle.
For mange år siden var Renée ude for en faldulykke. Efter en senere operation og en infektion havnede hun i kørestol og blev ude af stand til selv at klare sine toiletbesøg. Men det har bestemt ikke slået den 64-årige svensker ud – for tabuiserede emner kræver en stemme. Og den stemme har Renée besluttet sig for at være.
Som 10-årig fik Christian Seidel brug for en kørestol, og i den fandt han et nyt aktivt fællesskab i kørestolsbasket. Sporten har lige siden været en stor del af hans liv – og nu tager den ham endnu en gang til USA. Ifølge ham er det sponsorater som Wellspects, der gør det muligt at udleve drømmene om en professionel karriere for ham og mange andre.
Tidligere i februar havde vi på Wellspects hovedkontor i Mölndal glæden af at afholde endnu et ACCT-møde – denne gang med fokus på blære- og tarmproblemer hos børn. Med deltagelse af sundhedspersonale fra hele Sverige var der stor interesse, godt humør og masser af erfaringsudveksling på kryds og tværs.
Alice Tillman brænder virkelig for at tale om sit kendskab til TAI – tanken om, at andre børn skal igennem smertefulde procedurer på grund af tarmsygdomme, som hende selv tidligere, gør hende frustreret, når et alternativ er tilgængeligt. Hun håber, at alle børn, der har brug for det, vil kunne bruge trananal irrigation og få det sjove tilbage i deres liv.
Er du også sygeplejerske? Interesserer du dig for blære- og tarmområdet? Så skal du læse videre!
Efter en rygmarvsskade han fik i 20-års alderen bruger Alan Cook LoFric Hydro-Kit til at tømme sin blære. Hør ham fortælle, hvordan kateterisering fungerer for ham og hvad det har betydet for hans sociale liv.
Anna Kamma har Vacterl syndrom, som er en medfødt sygdom, der betyder, at Anna skal kateterisere sig og bruge tarmirrigation. Hun fortæller os, hvilken indflydelse det har på hendes hverdag, og hvordan hun takket være sin ihærdighed nu bestemmer selv, hvor og hvornår hun går på toilettet.
Vi er glade for igen at være tilbage med ISCoS til et nyt afsnit af webinar-serien "SCI Care - What Really Matters". Denne gang med fokus på transanal irrigation og hvordan du får succes med din tarmbehandling.
Niko Sommer har ét mål: At vinde en medalje ved de paralympiske lege i vintersport i 2026. Han kombinerer foredrag og seminarer med træning og cykling på Leopold Franzens Universitet i Innsbruck i Tyskland. Og træning er meget nemmere på pisterne, når man har den rigtige type kateter.
LoFric® Origo™ Flexible er det nyeste medlem af LoFric Origo-familien, og det gør det muligt for endnu flere mænd at selvkateterisere. Det er let at bruge, og det kan forbedre mænds hverdag, så de kan gøre, hvad de vil.
Jeg var bare i midt 30’erne, mor til små børn og med en lovende karriere da jeg opdagede at der var blød i min afføring. Der var ikke tid til bekymringer. Efter et stykke tid begyndte det at gøre ondt. Så jeg henvendte mig til min læge. Efter bare få uger var jeg blevet diagnosticeret med kræft og havde gennemgået en operation.
Marija på 58 år – har været kronisk forstoppet i årevis. Med TAI har hun fået friheden tilbage.
Selvom du nyligt er begyndt med at kateterisere, har du ingen grund til bekymring: der er enkle løsninger til, hvordan du kan håndtere kateterisering på en sikker og hygiejnisk måde.
At bruge kateter er ingen hindring for at rejse. Man bør tænke over at have en god håndhygiejne, uanset hvor i verden man er. Derfor har vi skabt et rejsesæt med smart tilbehør, som gør, at du kan fokusere på oplevelsen.